keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Brandyt


  • Brandy on yleisnimitys kaikille kypsytetystä viinitisleestä valmistetuille väkeville alkoholijuomille.
  • Brandyt sisältävät tavallisesti 36-60% alkoholia. 
  • Brandyt valmistetaan pääosin viinistä, mutta valmistukseen voidaan käyttää myös viinirypäleiden puristusjätettä (pomace) tai käyneestä hedelmämehusta.

Konjakki

  • Konjakit ovat alkuperämerkittyjä, ne tulevat Länsi-Ranskan Cognacin alueelta.
  • Ne ovat tynnyrikypsytettyjä, viinistä tehtyjä väkeviä juomia, jotka sekoitetaan useasta eri tisleestä.
  • Niitä kypsytetään aina vähintään kaksi vuotta, ja osuva nyrkkisääntö meneekin niin että mitä pidempi kypsytysaika, sitä parempi konjakki.
  • Myös hinnasta voi päätellä samoin tavoin konjakin laadun (mitä kalliimpi, sen parempi)

 

Armanjakki

  • Viinistä valmistettu, alkuperämerkitty juoma, tulee Ranskan Cascognesin alueelta.
  • Armanjakit ovat maultaan voimakkaan hedelmäisiä.
  • Kypsytetään paikallisesta mustasta tammesta valmistetuissa tynnyreissä.
  • Muita Brandyihin luokiteltuja juomia on esimerkiksi Kirschwasser, joka on valmistettu kirsikoista tislaamalla.

1 kommentti:

  1. Hei Janina! Hyvin olet päässyt blogissasi alkuun. Hieman tarkennusta toivoisin mm. Konjakin ja Calvadoksen osalta ikämerkinnät. Koeta saada tehtyä huomenna viskit ja rommit, niin olet aikataulussa väkevien alkoholien suhteen. T. Laura

    VastaaPoista