Viinojen makuun vaikuttaa monet asiat, kuten raaka-aineet ja raaka-aineiden laadukkuus, maustaminen, tislaamismenetelmä, kypsytys, sekoittaminen ja suodatus.
Yleisiä raaka-aineita väkevien valmistukseen ovat erilaiset hedelmät, peruna, vilja, viini, melassi ja kaktus.
Viinat valmistetaan tislaamalla. On olemassa kaksi eri tislaustapaa, pannutislaus ja kolonnitislaus.
Pannutislausmenetelmä on hidas ja kallis, tislauskertoja vaaditaan vähintään kaksi. Tssä menetelmässä alkoholiliuos kuumennetaan jolloin se höyryyntyy. Höyry kulkee ylijuoksuputken kautta jäähdyttäjään jossa se tiivistyy nesteeksi ja neste kerätään tynnyreihin. Pannutislaus on siinä mielessä parempi, että alkoholiin jää enemmän makuaineita kun kolonnitislauksessa.
Kolonnitislausmenetelmässä alkoholipitoisuus nousee korkeaksi ja sen lisäksi useimmat makuaineet häviävät kokonaan. Tämä menetelmä on nopea ja edullinen.Tuloksena on lähes neutraali tuote. Suurin osa kaikista väkevista alkoholijuomista valmistetaan tällä menetelmällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti